Australian labradoodle

De Australian labradoodle

The kids best frend's

Aan het eind van de 80er jaren kreeg een Australische hulphonden vereniging een aanvraag voor een hulphond voor een blinde vrouw met allergische klachten.
Helaas hadden ze hiervoor geen passende oplossing. Men onderzocht de mogelijkheid of er een ras was te fokken die geschikt zou zijn als hulphond maar tevens geen problemen veroorzaakte bij voor mensen die een allergie hebben voor honden. Door middel van een kruising tussen een Labrador en een uit Zweden geïmporteerde poedel werd door Dhr. Wally Conran een nieuw ras gefokt. Hij doopte zijn kruisingen “Labradoodle”. De Australische hulphonden vereniging heeft in een verdere samenwerking met Mevrouw Angela Rutland-Manners verder geëxperimenteerd en uiteindelijk met inkruisingen van enkele andere rassen de Australian Labradoodle wereldwijd geïntroduceerd.

Vrolijke en energieke hond

De Australian Labradoodle is een vrolijke en energieke hond. Gemakkelijk te trainen, maar die training is ook zeker aan te raden. Ze zijn zachtaardig, lief voor mens en dier en rustig in huis. De Australian Labradoodle heeft een vriendelijk, sociaal karakter en daarbij een allergie vriendelijke vacht, die geen rui-periode kent. Kortom; de Australian Labradoodle is een ideale familiehond en uiteraard niet alleen voor mensen met een allergie voor honden.

Kenmerken Australian Labradoodle?

De Australian Labradoodle heeft een atletisch, gracieus en compact voorkomen en beweegt zich erg gemakkelijk. Een Australian Labradoodle is erg graag in het gezelschap van mensen, maar kan ook goed een paar uur alleen zijn.

Australian Labradoodles zijn er in 3 maten:
Mini: met een schofthoogte van 35-43 cm en een gewicht van 10-15 kg
Medium: met een schofthoogte van 43-53 cm en een gewicht van 15-21 kg
Standaard: met een schofthoogte van 53-63 cm en een gewicht van 21-42 kg

Australian Labradoodles kunnen 2 soorten vacht krijgen, krullend (curly fleece of wolvacht) of golvend (fleece vacht). Voor beide soorten vacht geldt dat de vacht goed onderhouden moet worden. Elke dag de vacht kammen is een pré en daarbij is het gebruik van een waterblazer zeker aan te raden. Ze verliezen dood haar en dat haal je met het kammen uit de vacht. Op de leeftijd van 8 tot 14 maanden verliezen de honden hun puppy haar en krijgen ze hun volwassen haar er voor terug. Ook dienen ze regelmatig gewassen te worden en ook daarbij is de waterblazer heel handig om ze sneller te kunnen drogen. Op jonge leeftijd moet de Australian Labradoodle al wennen aan het kammen en daar hoort ook het bezoek aan een trimsalon bij. In het begin gaan ze bij de trimsalon op tafel voor kammen en na verloop van tijd kan de hond dan rustig staan om getrimd te worden

Over ons

HONDEN KENNEL DEN HAAG

Wij zijn Lenny en Kaja en wij wonen in Den Haag. Al jarenlang hebben wij honden, met deze honden fokken wij en zijn wij actief geweest op hondenshows. In 2019 hebben wij bij Carolien van Beek van de Annahoeve onze eerste Australian Labradoodle gekocht.

Gezondheid en welzijn van onze honden staat bij ons hoog in het vaandel. Onze honden leven bij ons thuis of bij een gastgezin en gaan elke dag meerdere keren lekker uitrennen in het bos, strand of in een uitloopgebied.

Foto's van onze Labradoodles

Aangesloten bij de WALA

We zijn aangesloten bij de WALA en dat betekent dat wij alleen fokken met honden die zijn goedgekeurd en voor alle gezondheidstesten geslaagd. Deze gezondheidstesten houden onder meer in dat er foto’s worden gemaakt, in ons geval bij Dierenkliniek Putten, van de heupen (HD) en de ellebogen (ED). Deze foto’s worden opgestuurd naar de OFA en daar beoordeeld. Ook de patella’s worden gekeurd en dit wordt ook ter beoordeling opgestuurd naar de OFA. We sturen een swab in naar het laboratorium voor het DNA profiel vast te leggen en daar wordt ook gekeken naar een aantal erfelijke aandoeningen. Elk jaar worden de ogen op erfelijke aandoeningen gekeurd, dit is het ECVO oogonderzoek. Dit onderzoek wordt alleen gedaan door dierenartsen die gespecialiseerd zijn in oogheelkunde, dat laten we doen bij het Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht.

Wij zijn in het bezit van een diploma Vakbekwaamheid Besluit houders van honden en katten. Onze kennel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 74816268.

Scroll naar boven
WhatsApp whatsapp